Tulostus

Opiskelijat ja henkilökunta voivat tulostaa kaikilta LABin tietokoneilta ja omilta laitteiltaan. Tulostustyön hinta veloitetaan käyttäjän henkilökohtaisesta tulostussaldosta.

LABin tulostimissa on turvaominaisuus, joka sallii tulostamisen van kun käyttäjä on tulostimen luona. Tulostustyöt, joita ei vapauteta jonosta poistuvat 24 tunnin päästä jonoon lisäämisestä.

Sähköpostitulostaminen

Sähköpostilla voi tulostaa lähettämällä LABin sähköpostista halutun tiedoston liitteenä osoitteeseen byodprint[at]lab.fi

Tulostuksen tulevat aina mustavalkoisia ja monisivuiset tiedostot tulostuvat paperin molemmille puolille. 

Lue lisää tulostamisesta Respasta

Lappeenranta

Laiteriippumaton Follow-tulostus

Hae tulosteesi miltä tahansa monitoimikoneelta.

Kun liität kulunvalvonta-avaimesi – lutikan – tulostusjärjestelmään joko omatoimisesti monitoimilaitteella tai Origon palvelutiskillä, voit avainta vilauttamalla saada tulosteesi lähes kaikilta monitoimilaitteilta. Ei haittaa vaikka suosikkikoneesi olisi jumissa, muut palvelevat.

Follow-tulostus on tietoturvallista.

Tulosteesi tulevat koneesta vasta ja vain silloin, kun itse haluat ja voit katsoa, ettei uteliaita silmiä ole lähistöllä. Follow-tulostus on ekologista. Vahingossa tulostetun dokumentin voi jättää järjestelmään, se poistuu sieltä itsestään 12 tunnin kuluttua.

Vältä tarpeetonta tulostamista. 

Mobiilitulostaminen

Tutustu mobiilitulostusmahdollisuuksiin osoitteessa https://mobile.lut.fi Voit esimerkiksi lähettää dokumenttisi sähköpostin liitteenä osoitteeseen follow@lut.fi ja voit noutaa tulosteesi miltä tahansa monitoimilaitteelta tai lukijalla varustetulta tulostimelta. Mobiilitulostaminen käyttää Follow-tulostusta.

Skannaus ja kopiointi 

Kirjaudu kulunvalvonta-avaimesi avulla monitoimikoneelle ja voit skannata paperidokumentteja suoraan sähköpostiisi, tai voit ottaa dokumenteistasi perinteisiä paperikopioita.

Students can purchase printing quotas from the university’s online store (LUTShop Opiskelijat voivat ostaa tulostuskiintiötä yliopiston verkkokaupasta (LUTShop https://lutshop.lut.fi).

Lahti

Laiteriippumaton SecurePrint-tulostus

Opiskelijoilla ja henkilöstöllä on tulostusmahdollisuus kaikilta Lahden kampuksen tietokoneilta. Tulostaminen pohjautuu käyttäjien henkilökohtaiseen tulostussaldoon.

Lahden kampuksen Toshiba tulostimet tarjoavat turvatulostuksen ja tulostaminen on mahdollista vasta kun käyttäjä käy vapauttamassa työn tulostimelta. Voit hakea työsi miltä tahansa turvatulostukseen liitetyltä tulostimelta. Esim. voit laittaa työn tulostimelle luokassa ja hakea työn myöhemmin ruokatunnin aikana ruokalan läheiseltä tulostimelta toisessa rakennuksessa.​

Mobiilitulostaminen

Mobility Print mahdollistaa tulostuksen eduroam-verkosta omalta Windows, macOS, iOS, Android tai Chromebook-laitteelta SecurePrint-jonoon. Tulosteet voit noutaa normaalisti turvatulostuslaitteelta. HUOM! BYOD-laite tulee olla yhdistettynä eduroam-verkkoon, jotta tulostus toimii. Toisena vaihtoehtona voit lähettää haluamasi tulostuksen sähköpostin liitteenä osoitteeseen BYODprint@lamk.fi

Skannaus ja kopiointi 

Kirjaudu kulunvalvonta-avaimesi avulla monitoimikoneelle ja voit skannata paperidokumentteja suoraan sähköpostiisi, tai voit ottaa dokumenteistasi perinteisiä paperikopioita.

Sulje valikko